miercuri, 1 septembrie 2010

Mesajul SIPR-5 cu ocazia inceperii anului scolar

Dragi colegi,

Reincepem activitatea dupa o vara "fierbinte" in care cu totii am trait o noua dispozitie de frustrare legata de lipsa de respect fata de aceasta categorie socio-profesionala, o vara in care misiunea de dascal a fost terfelita din nou, prezentandu-se public “nerentabilitatea” muncii noastre si “tupeul”nostru de a solicita salarii mari in perioada de criza.
Desi ne confruntam cu probleme majore in invatamant, cu o discrepanta grava intre pozitia sociala in care, formal, misiunea noastra este inaltata prin cuvinte frumoase rostite in situatii mai mult sau mai putin festive si conditia reala in care masura succesului profesional si al prestigiului nu are si expresie baneasca, optimismul ce ne este caracteristic ne face sa privim viitorul cu incredere in puterea si capacitatea noastra de a pregati generatiile de elevi ai acestei tari si nu vom cauta job-uri pe alte meleaguri.
Sta in puterea noastra sa redam demnitatea meseriei de cadru didactic, daca pe langa profesionalism vom consolida relatiile dintre noi si ne vom sustine reciproc,daca vom putea sa trecem peste orgolii si vom fi mai deschisi catre ideea de unitate de breasla. Spiritul de echipa este deosebit de important in raport cu greutatile pe care ni le fac altii, cu micile sicane cu care ne stresam reciproc, ne va ajuta sa nu devenim cei mai mari inamici ai nostri si sa gasim resorturile care sa ne faca sa devenim o forta.
In speranta ca acest an scolar va fi mai bun decat precedentii, va adresam tuturor sanatate, frumusete in suflet, putere de munca si roade bogate in nobila si inaltatoarea misiune de dascal .


BIROUL EXECUTIV AL S.I.P.R-5

Un comentariu: