joi, 24 mai 2012

Se deblochează 7.500 de posturi în Educaţie


      Ministerul Educaţiei lucrează zilele acestea la o Ordonanţă de Urgenţă privind posibilitaea unor angajări masive. Astfel, în învăţământul preuniversitar ar putea fi deblocate 5000 de posturi pentru personalul auxiliar, iar pentru învăţământul superior cel mult 2500. Posturile din sistemul bugetar sunt blocate de mai bine trei ani.

7.500 de posturi vor fi deblocate în sectorul Educaţiei, printr-o Ordonanţă de Urgenţă. 5.000 de asemenea posturi vor fi deblocate în învăţământul preuniversitar, iar restul în cel universitar.
De asemenea, Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, deblocarea a 500 de posturi în sistemul sanitar. Astfel, se vor face angajări în mai multe spitale, însă acest lucru nu echivalează şi cu mărirea bugetelor unităţilor medicale.

Două sute de posturi sunt vacante la Institutul Regional de Oncologie Iaşi şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Spiridon", în urma hotărârii de guvern privind deblocarea posturilor în sistemul sanitar.

Restul de trei sute de locuri libere vor fi repartizate spitalelor judeţene de urgenţă, celor din Capitală, serviciilor de ambulanţă, institutelor şi centrelor medicale clinice, pentru angajarea personalului de specialitate.

Deblocarea posturilor nu aduce însă şi bani mai mulţi la bugetele spitalelor.

Sursa: Romania TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu