miercuri, 25 august 2010

Proiect de lege privind aplicarea in anul 2011 a legii-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice,

Ministerul Muncii a publicat un proiect de lege privind aplicarea in anul 2011 a legii-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, proiect aflat in dezbatere publica pana la data de 3 septembrie 2010.
Noua lege a salarizării unitare modifica raportul dintre salariul minim şi maxim de la 1/12 la 1/15.
Cea mai mare creştere este în cazul funcţiilor de conducere.
În învăţământul preuniversitar, pentru funcţiile de conducere, cel mai mare coeficient, de 7,03, a fost atribuit inspectorului şcolar general, iar cel mai mic, de 5,50, directorului de casă a corpului didactic şi directorului adjunct al unei unităţi de învăţământ.
Pentru cadrele didactice,cele mai mari salarii de bază vor fi pentru profesorii cu studii superioare de lungă durată grad didactic I, care au peste 35 de ani vechime. Astfel, cei care au o vechime cuprinsă între 35 şi 40 de ani vor fi remuneraţi cu echivalentul a 4,19 salarii minime, iar cei care muncesc de peste 40 de ani vor primi lunar echivalentul a 4,40 salarii minime,valoarea salariului minim brut fiind de 640 lei.
Pentru studierea in intregime a proiectului de act normativ, accesati link si link
Grilele pentru functiile didactice si didactic-auxiliare pot fi accesate in Anexa nr. II - FAMILIA OCUPAȚIONALĂ DE FUNCȚII BUGETARE ”ÎNVĂȚĂMÂNT” iar pentru personalul nedidactic in Anexa nr. I- cap.II lit D
Liderii grupelor afiliate vor analiza acest proiect in cadrul grupei sindicale si vor transmite un e/mail cu sugestiile si propunerile membrilor nostri de sindicat, pana la data de 4 septembrie 2010, pe adresa : sindicat_sipr_5 @yahoo.com.

2 comentarii:

  1. In anexa personalului didactic auxiliar nu gasesc functia de bibliotecar.Puteti sa ma lamuriti?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Anexa nr. 2- Capitol I lit. B -Reglementari specifice pesonalului didactic din invatamant Art.15 – Celelalte funcții didactice auxiliare stabilite prin O.G. nr. 15/2008 se regăsesc cu clasele și coeficienții de salarizare în anexele corespunzătoare fiecărui domeniu de activitate din sistemul bugetar.
    Functia de bibliotecar o gasiti in Anexa nr. IV - FAMILIA OCUPAȚIONALĂ DE FUNCȚII BUGETARE ”CULTURĂ”

    RăspundețiȘtergere