duminică, 12 septembrie 2010

"- 25 %" - mesajul membrilor SIPR-5 la deschiderea anului scolar 2010-2011

Membrii grupelor sindicale afililiate SIPR-5, vor deschide anul scolar purtand in piept ecusoane inscriptionate cu mesajul “-25 %” , ca atitudine impotriva nedreptatii si a umilintei cu care sunt tratate cadrele didactice,prin diminuarea salariilor cu peste 25 % .
Asadar, dragi colegi, sa ne stergem obrajii dupa “palmele” primite  si incepand de astazi sa refuzăm categoric ameninţările şi intimidările de orice fel! Sa refuzăm să mai trăim în sărăcie şi să mai fim umiliţi!
Cum am putea să-i învăţăm pe elevi ce este moralitatea, solidaritatea şi demnitatea dacă noi am rămâne doar simpli spectatori la tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru ?
În concepţia guvernanţilor drepturile noastre au devenit privilegii, privilegiul de a învăţa, privilegiul de a primi un salariu in urma muncii tale,de a avea conditii de munca  sau de a primi o pensie. Drepturile salariale ne-au fost diminuate cu peste 25 %, orele lucrate suplimentar sunt nerecompensate, ba mai mult, vom munci si in locul colegilor disponibilizati. Si chiar in aceste conditii, ni se reproseaza ca muncim putin si cerem mult.
Vom ajunge să le mulţumim ca ne plătesc salariile, dacă nu vom înţelege că acestea nu sunt  privilegii, ci sunt drepturi pe care le avem şi au fost câştigate prin muncă .
Acum este momentul celei mai puternice miscari sindicale, trebuie să fim solidari si să avem încredere că merităm o viaţă decentă, în urma muncii noastre.
Sa nu uitam niciodata că “orice abuz nesanctionat devine un precedent acceptat” !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu