vineri, 25 martie 2011

Protestele dascălilor din Botoșani și Suceava se mută în București



Membrii oranizațiilor sindicale afiliate la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, din județele Suceava și Botoșani vor picheta, luni, 28.03.2011, sediul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Protestul va avea loc în intervalul orar 9.00-16.00 şi sunt aşteptate 300 de persoane.
În paralel, continuă greva generală la nivelul unităților de învățământ din cele două judeţe. Membrii noștri de sindicat sunt dispuși să continue aceste forme de protest până când Guvernul României va găsi o soluție pentru rezolvarea problemelor salariale.  
Vă reamintim, cauza protestelor este neplata salariilor aferente lunii februarie.
Atragem atenția autorităților statului că astfel de probleme vor apărea și în restul județelor, întrucât fondurile destinate pentru plata salariilor nu ajung decât până în luna octombrie a acestui an, ceea ce înseamnă că în lunile noiembrie-decembrie 2011 angajații din învățământ riscă să nu îşi primească salariile.
“Este revoltător ceea ce se întâmplă cu angajaţii din şcolile din Botoşani şi Suceava care sunt împinşi de Guvernul României să rămână în grevă generală. În ciuda demersurilor făcute şi a protestelor, nimic nu sensibilizează acest guvern. Oamenii sunt de-a dreptul disperaţi, iar acţiunile de protest pot scăpa de sub control“,  a declarat Simion Hancescu, președinte F.S.L.I.


Simion Hancescu, preşedinte F.S.L.I

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu