vineri, 23 septembrie 2011

Instructiune MECTS nr. 5 /22.09.2011, privind ocuparea posturilor didactice/catedrelor care se vacantează pe parcursul anului scolar 2011-2012

Update: In Monitorul Oficial nr.693/30.09.2011 a fost publicata Instructiunea nr.5/22.09.2011

9 comentarii:

  1. George N. - membru de sindicat23 septembrie 2011 la 22:42

    Va multumesc pentru materialele informative pe care le postati. Admir promptitudinea dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  2. In judetul Neamt au fost angajati pe posturi cadrele didactice cu note sub 5 si fara concurs de mai bine de 3 ani !!!!! luminita varlan sefa isj Neamt si a tuturor femeilor pdl-iste a obtinut derogare de la Legea inv. in acest sens, asa cum se precizeaza in ziarul online Realitatea media de Neamt din 16 septembrie 2011 !
    Ce fac aceste cadre didactice de nota 1, 2, 3, 4 si fara concurs ? dau concurs la nivelul scolii ?

    RăspundețiȘtergere
  3. George,iti multumim pentru aprecire. Pentru intrebari sau nelamuriri,stam oricand cu placere la dispozitia membrilor nostri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Legea 1-2011 prevede la art 254 alin 13 si 14 ca pot fi incadrati cu contract de munca pe durata nedereminata candidatii care au fost repartiyati pe un post vacant in sedintele publice pentru anul scolar 2011-2012 si au obtinut definitivatul.Mentionez ca eu indeplinesc aceste in conditi in plus am obtinut nota 7,20 la examenul de titularizare din 13 iulie.ce trebuie sa fac ptr ca la scoala unde activez nimeni nu spune nimic.Va rog sa ma ajutati

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru anonim din 26 sept.
    Instructiunea nr. 5 face referire la ocuparea prin concurs de suplinire a posturilor care se vacanteaza in timpul anului scolar 2011-2012 .
    Raspunsul la intrebarea dumneavoastra il gasiti in art.253 din Legea 1/2011."ART. 253
    Cadrele didactice netitulare calificate care au participat la concursul national unic de titularizare in ultimii 3 ani, anteriori intrarii in vigoare a prezentei legi, care au obtinut cel putin nota 7 si au ocupat un post/o catedra devin titulari ai scolii respective daca:
    a) se certifica viabilitatea postului/catedrei;
    b) consiliul de administratie al scolii respective este de acord."

    RăspundețiȘtergere
  6. Aveti un site foarte bine pus la punct. Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt angajata pe post de secretar dactilograf (nedidactic)dar am atributiile postului de administrativ patrimoniu (persoana de pe acest post s-a pensionat...inteleg ca postul a ramas vacant). Intrebarea mea este pot conform acestei "Instructiuni..." sa promovez pe post cu studii superioare? Mentionez ca locul de munca este in cadrul invatamantului superior si am terminat o facultate tehnica. De la locul de munca mi se spune ca nu se poate ca nu sunt posturile deblocate.

    RăspundețiȘtergere
  8. Instructiunea 5 se refera la posturi didactice.Pe postul de administrator de patrimoniu nu va puteti incadra decat prin concurs ,in momentul deblocarii,daca indepliniti conditiile de participare la concurs si anume studii economice.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cadrele didactice care au obtinut peste 7 la concursul National din 13 iulie 2011, nu au nici un drept? Ei de ce s-au mai prezentat la examen? A fost un examen foarte dur. Nu e drept.E foarte dureros.Catedrele nu s-au publicat, au aparut inainte de 1 septembrie, iar oamenii au ramas pe langa scoala. Poate ne aude cineva.

    RăspundețiȘtergere