miercuri, 12 iunie 2013

    Reprezentanții S.I.P.R.-5 au făcut parte din delegația F.S.L.I. prezentă la eurodemonstrația "Alter Summit",  desfașurată în capitala Greciei, în perioada 7-9 iunie.
    Evenimentul a fost organizat de mișcarea socială greacă, cu sprijinul organizațiilor societății civile, sindicatelor, ONG-urilor, al unor personalități politice și culturale europene, împotriva politicilor anti-sociale și anti-ecologice promovate de către guvernele și instituțiile europene.
      Cu această ocazie a fost prezentat un manifest prin care participanții și-au exprimat propriile alternative împotriva  crizei si austerității, pentru schimbarea echilibrului de putere în scopul de a impune și de a construi o  politică socială și economică reală în Europa.
Există alternative!
- anularea memorandumurilor impuse țărilor supraîndatorate;
- un moratoriu privind rambursarea datoriilor;
- impozite mai mari pentru segmentul bogat al populației;
- reducerea cheltuielilor militare;
- dezvoltarea de programe publice privind: cresterea investitiilor în educatie,suveranitatea alimentară;
- crearea de locuri de muncă;
- redefinirea si stoparea privatizării servicilor publice: sănătatea, cercetarea stiințifică, educația, cultura, transportul și energia, apa, locuințele publice ...
     Toate organizatiile participante s-au angajat să-și unească forțele și să lupte împreună prin acțiuni naționale și europene împotriva austerității.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu